Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
(ΠΕΠΠΗΕΦ)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

         Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών στον τομέα των φωτοβολταϊκών επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τους φόβους ότι ο συνολικός σχεδιασμός των φορέων που έχουν την αποφασιστική αρμοδιότητα οδηγεί στην οικονομική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων που επένδυσαν σε αυτόν. Η επιβολή αρχικά της «έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» (ν. 4093/2012) και, πρόσφατα, της υποχρεωτικής δραστικής μείωσης των «εγγυημένων» τιμών πώλησης (ν.4254/2014), που ανατρέπει πλήρως τον επενδυτικό σχεδιασμό στον οποίο βασίσθηκαν οι παραγωγοί και δανειοδοτήθηκαν από τις Τράπεζες, αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές.
         Η Πανελλήνια Ένωση Πληττομένων Παραγωγών (ΠΕΠΠΗΕΦ) ιδρύθηκε μέσα από τις τάξεις των αγωνιούντων παραγωγών με αποκλειστική φιλοδοξία να συμβάλει στον αποτελεσματικότερο συντονισμό και στη σοβαρή οργάνωση των παραγωγών, διαμορφώνοντας συνθήκες ουσιαστικής αντίδρασης στην επιχειρούμενη απαξίωση των επενδύσεών τους, με την αξιοποίηση τόσο των προσφορότερων για την περίπτωση νομικών μέσων που προβλέπονται, όσο και της διαρκούς άσκησης πιέσεως στους συναρμόδιους φορείς, αλλά και στις Τράπεζες. Κύριο μέλημά μας, θα είναι επίσης η ενημέρωση της κοινής γνώμης, έτσι ώστε να γίνει αυτή σύμμαχος στην προσπάθειά μας.
         Η Ένωσή μας συγκροτείται κυρίως από παραγωγούς με ιδιαίτερη γνώση και εξειδικευμένη εμπειρία στα αντικείμενα που διακυβεύονται. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πανεπιστημιακοί με συναφή γνωστικά αντικείμενα, καθώς και νομικοί, οικονομολόγοι, μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων κ.ά. Στόχος μας είναι οι κατευθύνσεις των ενεργειών μας να αποφασίζονται τόσο από επιστήμονες με τεχνοκρατικά κριτήρια, όσο και από σοβαρούς επενδυτές – παραγωγούς. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει ασφαλώς κανείς. Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους παραγωγούς, ανεξαρτήτως της ισχύος των μονάδων που διαθέτουν, να ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ, στην κοινή αυτή προσπάθεια, έτσι ώστε να ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με αποτελεσματικότητα, δυναμισμό και σοβαρότητα, όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις, μακριά από συντεχνιακά συμφέροντα και προσωπικές ιδιοτέλειες. Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους παραγωγούς να ενταχθούν στην Ένωσή μας, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα και αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση: peppief2014@gmail.com. Η εγγραφή και η συμμετοχή στην Ένωση δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση των υποψηφίων μελών. Η οικονομική επιβίωση της Ένωσης θα βασίζεται αποκλειστικά στις εθελοντικές προσφορές των μελών της.
         
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ!


Ο Πρόεδρος                                                                                    
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ
(τηλ. 6937078921)                                    


Ο Αντιπρόεδρος   
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
(τηλ. 6944518734)  


2 σχόλια :